Перелік заборонених до імпорту товарів із РФ розширено

0

Україна розширила перелік заборонених до імпорту товарів із Російської Федерації у рамках системного перегляду цього списку і в подальшому може додати до нього нові позиції.

Про це повідомив заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка, пише Agravery.com.

«Це був періодичний системний огляд цих товарів, які доцільно додати до переліку. Коло товарів розширюється відповідно до аналізу ринкової ситуації. З одного боку, РФ постійно розширює коло заборонених до ввезення товарів, з іншого — самі учасники ринку також надають аргументи, що є необхідність таких заборон», — пояснив заступник міністра.

Він зазначив, що це системна робота, тому в подальшому список може розширюватися.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів доповнив перелік товарів походженням із РФ, заборонених до ввезення в Україну, такими позиціями як пшениця, соняшникова олія, мийні засоби, папір. Перелік заборонених товарів поповнився також поверхнево-активними засобами, газетним папером, картоном, крафт-папером і крафт-картоном, туалетним папером, косметичними серветками, рушниками для рук, скатертинами та серветками, а також низкою інших позицій.

За даними Держстату, за друге півріччя 2020 року РФ імпортувала в Україну олії на $0,1 тис, поверхнево-активних засобів, розфасованих для роздрібної торгівлі, — на $78,5 тис, мийних засобів і засобів для чищення, розфасованих для роздрібної торгівлі, — на $3,5 млн.