Щорічно ринок технологій точного землеробства зростатиме на 13,1%

0

Обсяг світового ринку технологій точного землеробства до 2028 року досягне $ 16350000000. Середньорічний приріст ринку складе 13,1%.

Про це йдеться в новому звіті Grand View Research, пише agroportal.ua.

Під точним землеробством компанія має на увазі управління урожаєм на конкретній ділянці або супутникове землеробство, яке представляє собою концепцію управління фермою, де використовуються інформаційні технології для забезпечення оптимального здоров’я і продуктивності сільськогосподарських культур. Також сюди належить спеціальне обладнання, системи автоматизації й управління, біоінженерія, робототехніка і автоматизація, зображення і датчики, а також великі дані.

У Grand View Research очікують, що зростаюче число додатків телематики в сільському господарстві буде стимулювати попит на точне землеробство протягом усього прогнозованого періоду.

Зокрема, мова йде про прилади стеження, що використовують глобальну навігаційну супутникову систему (GNSS). Великі виробники сільгосптехніки застосовують телематичні послуги для свого обладнання, щоб підвищити ефективність господарств, тим самим знижуючи вартість сільськогосподарських операцій та максимізуючи прибутковість.

Завдяки досягненням у галузі GPS-наведення й автоматизації сільське господарство готові трансформувати дрони. Здатність дронів точно аналізувати грунт на початку циклу врожаю і виявляти рослини, заражені бактеріями або грибками, буде стимулювати зростання їх застосування.

Однак, як вважають аналітики, зростання сегмента буде стримувати низький рівень впровадження технологій фермерами. Це може бути пов’язано з такими факторами як відсутність суворих стандартів і обмеження на обмін даними.

Також фермерам не вистачає незалежних консультаційних послуг для прийняття рішень про інвестиції.