Україна продовжуватиме співпрацювати з Польщею а аграрній сфері

0

Україна зацікавлена в подальшому розвитку співпраці з Польщею в аграрній сфері.

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка під час засідання українсько-польської робочої групи з питань сільського господарства, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Польща є одним із ключових торгових партнерів України та стабільно входить до ТОП-3 країн, куди експортується українська аграрна продукція. Ми зацікавлені в збільшенні обігу сільськогосподарської продукції між нашими країнами, а також у посиленні взаємовигідного співробітництва в сільському господарстві за стратегічними напрямами», – відзначив заступник міністра.

У ході засідання сторони обговорили поточний стан співпраці у сфері сільського господарства та підтвердили намір розвивати взаємодію за такими напрямками як ветеринарні та фітосанітарні заходи, органічне виробництво, насінництво й охорона прав на сорти рослин.

Зокрема, перспективною для розвитку бізнесу та економічного зростання обох країн є участь у спільних виробничих процесах, створенні кластерів, які дозволять побудувати багаторічні бізнес-союзи та налагодити ланцюги постачання. Крім того, враховуючи європейський «зелений курс», який підтримує Україна, перспективною є співпраця в галузі органічного виробництва. Україна є одним із лідерів за темпами зростання органічного виробництва в Європі, що також відкриває нові можливості до розвитку співпраці між двома країнами.

Тарас Качка відмітив, що співпраця України та Польщі в аграрній галузі демонструє позитивні тенденції в тому числі за рахунок діяльності робочої групи з питань сільського господарства, адже досвід і підтримка польської сторони з пріоритетних аграрних питань є важливими для України.

«Зараз українське і польське сільське господарство працює в дуже подібних параметрах. Ми маємо спільні цілі, тому наші напрацювання в рамках сьогоднішнього засідання мають стати ще одним кроком до поглиблення співпраці та підтримки діалогу на рівні Уряду і бізнесу», – зазначив урядовець.

У результаті зустрічі було підписано спільну заяву з операційними висновками, які відображають основні напрями співпраці та домовленості сторін.