Органічне виробництво в Україні розвивається повільніше, ніж в інших країнах

0

У 2020 році майже в усіх країнах, які є лідерами зі споживання органічної продукції, відбулося зростання цього ринку. Україна також підтримує тенденцію та рухається в загальному світовому тренді зростання попиту на органічну продукцію і споживання корисної їжі.

Про це повідомив представник «Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва» Дмитро Ніколаєв, пише agroportal.ua.

«У 2020 році у США продажі органічної продукції зросли на 15%, Німеччина демонструє суттєвий темп росту, і за результатами дослідження, проведеного німецьким міністерством агрополітики, 55% споживачів звертають увагу на сертифікацію продукції як органічної. Торік Великобританія показала найбільше зростання продажів органічної продукції всередині країни, Іспанія ставить в основу своїх стратегій до 2030 року зробити 25% сільського господарства органічним», — зазначив Ніколаєв.

Україна в питаннях розвитку органічного виробництва теж рухається вперед, додав він. Але повільнішими темпами, ніж інші країни.