Виробництво м’яса індиків в Україні склало 37 тис. тонн

0

Виробництво м’яса індиків в Україні зростає з кожним роком. За період 2017-2020 років приріст обсягів виробництва склав 41%, у 2020 році склавши 37 тис. тонн.

Про це повідомляють в асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”.

“Зростання власного виробництва дозволило частково задовольнити внутрішній попит на даний вид м’яса та скоротити імпортні поставки. У 2020 році Україною було імпортовано 7,3 тис. тонн м’яса індиків, що на 8% нижче показника попереднього року та на 36% нижче показника 2017 року” – зазначили в УКАБ.

Лідером в поставках у 2020 році стала Польща, на частку якої припала 75% імпорту м’яса індички. Далі йдуть Угорщина (10%) та Великобританія (5%).

“Хоча обсяги споживання індичого м’яса в Україні поки що незначні в порівнянні з більш традиційними для українців видами м’яса, однак даний продукт набуває все більшої популярності серед українських споживачів” – підсумували в асоціації.