Ще 2 об’єкта ДП “Укрспирт” перейшли у приватну власність

0

На минулому тижні в Україні приватизовано ще 2 об’єкти спиртової галузі. 

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Зазначається, що 4 березня відбувся  аукціон з продажу окремого майна Вишняківського місця провадження діяльності та зберігання спирту. За об’єкт приватизації на торгах змагалися 6 компаній, а стартова ціна зросла в 4,8 рази – із 21,2 млн грн до 101,2 млн грн. Об’єкт розташований в селі Вишняки Хорольського району Полтавської області.

Також 5 березня  на аукціоні ДП “Прозоррo.Продажі” було приватизовано  окреме майно Тхорівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт”. За право власності на актив на відкритих торгах змагалися 4 учасник, які збільшили ціну у 3,5 рази – із 21, 6 млн грн до 75 млн грн. Активи зосереджені у двох локаціях Сквирського району на Київщині: селі Тхорівка та місті Сквира. Підприємство володіє будівлями та спорудами, а також технологічним обладнанням, необхідним для виробництва спирту.

“Успішна приватизація цих активів є частиною демонополізації спиртової галузі, що стартувала у 2020 році. За результатами прозорих аукціонів державний бюджет має отримати близько мільярда гривень, а найголовніше – розпочалося формування нового конкурентного ринку спирту” – наголошують у МЕРТ.

У цілому на приватизацію держава виставить 41 МПД, що входять до держпідприємства “Укрспирт” та ще 37 об’єктів, що об’єднані в концерн “Укрспирт”.