За рік українці споживають понад 5 млн тонн картоплі

0

Фонд споживання картоплі в Україні за 2019 рік становив 5,7 млн тонн. На одного українця припадає в середньому близько 136 кг.

Про це повідомив начальник управління землеробства та рослинництва в Мінекономіки Сергій Шупик, пише agroportal.ua.

«Найбільше споживає картоплі Київська область та місто Київ — 585 тис. тонн, Львівська область — 449 тис. тоннДонецька — 383 тис. тонн, Дніпропетровська — 364 тис. тонн, Харківська — 295 тис. тонн», — зазначив Сергій Шупик.

Експерт додав, що найбільше споживання картоплі на душу населення має Івано-Франківська область — близько 190 кг, Волинська — 184 кг, Житомирська — 182 кг, Хмельницька — 177 кг та Сумська — 176 кг.

При цьому, за даними Kleffmann, починаючи з 2017 року в Україні спостерігається щорічний спад на -4 кг на одну особу.