Державно-приватне партнерство – один з найкращих інструментів залучення інвестицій

0

Найперспективнішим інструментом залучення інвестицій є державно-приватне партнерство.

Про це під час конференції “Державно-приватне партнерство та стимулювання експорту” сказала заступниця Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України  Ірина Новікова, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

“Один з найперспективніших інструментів залучення інвестицій є державно-приватне партнерство. У 2020 році були укладені перші великі концесійні угоди.  Подальший розвиток ДПП в Україні сприятиме  створенню нових робочих місць, наданню якісних послуг населенню, розвитку регіонів та  зростанню економіки України”, – зазначила пані Новікова.

Важливим кроком для цього стало вдосконалення законодавства у сфері державно-приватного партнерства. Уряд прийняв усі необхідні підзаконні акти на виконання Закону України “Про концесію”, які були  розроблені Мінекономіки  разом з експертами Світового  банку, враховуючи  найкращий світовий досвід та міжнародні стандарти.

Усе це дало стимул для підготовки за підтримки IFC нових проєктів ДПП, зокрема у сфері портової інфраструктури й автомобільних доріг.

Також для подальшого розвитку ДПП для усіх сфер діяльності та створення умов для зростання обсягу залучених інвестицій Мінекономіки розробило законопроєкт щодо запровадження довгострокових зобов’язань в рамках здійснення державно-приватного партнерства. Реалізація законопроєкту створить умови для розвитку  нових соціально-важливих проєктів ДПП.