Ватрість кукурудзи в портах зросла до 248-251 $/т

0

Після падіння на 15-20 $/т закупівельні ціни на кукурудзу відновилися до 250 $/т з поставкою в порт слідом за зростанням цін на біржі в Чикаго та подорожчанням нафти. Зокрема, вартість кукурудзи в портах підвищилася до 248-251 $/т.

Про це з посиланням на електронну зернову біржу GrainTrade пише AgroTimes.

Основним драйвером руху цін на кукурудзу останнім часом стало падіння, а потім стрімке спекулятивне зростання котирувань пшениці, які підтримали сильні морози у США, що можуть призвести до загибелі частини посівів озимини.

Морози відступили, і ціни на пшеницю в Чикаго знизилися на 2%, посиливши тиск на ціни на кукурудзу. Проте поступове подорожчання нафти підтримало ринок кукурудзи та дозволило березневим ф’ючерсам втриматися незмінними на рівні 216,7 $/т.

Що стосується поставки кукурудзи до портів в Україні, то вони скоротилися внаслідок потужних снігопадів. Тож трейдери підняли закупівельні ціни до 248-251 $/т, тоді як ціни пропозицій складають 258-260 $/т для поставок у порт.

Однак експортні ціни попиту на українську кукурудзу залишаються на рівні 255-256 $/т FOB, що обмежує зростання закупівельних цін. Неодноразово в поточному сезоні ціна закупівлі в порту перевищувала ціну на умовах FOB (завантажено на судно), хоча середня вартість перевалювання в порту складає 8-10 $/т.

Українські виробники стримують продажі кукурудзи, тому навіть зниження цін минулого тижня не збільшило пропозицій. Але вже з березня на світовому ринку з’явиться аргентинська кукурудза, яка ще більше посилить конкуренцію між продавцями.