Що передбачає стратегія розвитку промисловості в Україні?

0

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко  взяв участь у шостому  публічному обговоренні Національної економічної стратегії-2030  на тему “Розвиток промисловості, транспорту та інфраструктури”.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

“Ключовою метою державної підтримки вітчизняної промисловості є зростання її ефективності та конкурентоспроможності, що дозволить зміцнити позиції на ринках збуту, інтегрувати українських виробників до глобальних ланцюгів вартості, нарощувати обсяги виробництва, зберігати та створювати робочі місця”, – зазначив Петрашко.

Він вважає, що вихід промисловості України на новий рівень є можливим за рахунок комплексного розвитку переробних галузей, розширення виробництва продуктів максимально глибокої переробки, кардинального оновлення технологій та основних засобів виробництва, каскадування промислових проєктів на регіональному рівні, підвищення ресурсоефективності в промисловості.

Стратегія розвитку промисловості передбачає такі основні механізми:

  • впровадження інновацій, елементів Індустрії 4.0;
  • розвиток виробництва продукції з вищою доданою вартістю;
  • розвиток промисловості на регіональному рівні, смарт-спеціалізація;
  • підвищення ресурсної ефективності виробництва;
  • формування циркулярної економіки;
  • укладання “промислового безвізу”;
  • розвиток промисловості через індустріальні парки.

“У 2021 році ми очікуємо відновлювального зростання вітчизняної економіки на 4,8%. На перший погляд, ця цифра може видаватись оптимістичною, але за нею стоїть зважена оцінка можливостей і прагнень економічних гравців, від мікропідприємництва до великого промислового бізнесу”, – наголосив Міністр.