Лабораторія ДСВ стала офіційною лабораторією якості та сертифікації насіння ріпаку

0

Лабораторія якості Deutsche Saatveredelung AG (DSV) офіційно визнана лабораторією для участі у випробуваннях насіння в рамках національних випробувань якості насіння ріпаку в Німеччині.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що дане рішення було підтверджено відповідальним державним органом з сертифікації наприкінці 2020 року. Лабораторія DSV є однією з двох сертифікованих у Німеччині лабораторій для проведення національних випробувань насіння. На початку 2019 року лабораторія DSV була також акредитована Міжнародною асоціацією випробувань насіння (ISTA).

DSV – провідна німецька селекційна компанія, одним з напрямків діяльності якої є селекція та виробництво насіння ріпаку. Щороку DSV продає понад 4000 тонн високоякісних гібридів. Селекціонери компанії  працюють над забезпеченням якості насіння у власних лабораторіях DSV. Компанія створила нові приміщення з найкращими технічними умовами для сертифікації. У лабораторії насіння ріпаку тестується у стандартизованому порядку на такі важливі параметри якості, як чистота та схожість.

«Великою честю для DSV є те, що тепер наша лабораторія також затверджена як офіційна приватна лабораторія якості. Цьому передувала велика підготовча робота, що тривала останні кілька років, включаючи підготовку посібника з управління якістю. У рамках “Постанови про насіння” нам необхідно було забезпечити наявність як професійної, так і технічної компетентності, мати необхідні знання та навички. Акредитація ISTA була однією з найважливіших передумов та підтвердженням цього.», – зазначила керівниця лабораторії якості DSV Катрін Бодекер.