Узгоджено граничний обсяг експорту кукурудзи на 2020/2021 МР

0

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та учасники зернового ринку дійшли згоди щодо визначення граничних обсягів експорту кукурудзи на рівні 24 млн тонн на 2020/2021 МР. Відповідні зміни будуть внесені в додаток до Меморандуму про взаєморозуміння між учасниками зернового ринку. 

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

«Наразі за даними регіонів прогнозоване виробництво кукурудзи складає 30,3 млн тонн – це один із найкращих врожаїв кукурудзи за всі роки. Мінекономіки вважає, що жодних проблем з експортом кукурудзи на зовнішні ринки або ймовірного дефіциту цієї культури на внутрішньому ринку немає. Для подальшого забезпечення прогнозованості й сталості ринку зернових Мінекономіки підтримує пропозицію аграрних асоціацій про включення позиції кукурудзи до Меморандуму з визначенням граничних обсягів експорту на рівні 24 млн тонн», – зазначив Міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Як зазначають у МЕРТ, сьогодні в Україні залишається необхідна кількість кукурудзи, що в повній мірі задовольнить внутрішній ринок. Тож жодних ризиків для розвитку галузі рослинництва і тваринництва, забезпечення внутрішнього ринку кормами та можливості виконання експортних зобов’язань суб’єктами господарювання не вбачається.