Ринок дронів-обприскувачів в Україні зростає

0

У 2020 році ринок дронів в агросфері виріс за рахунок дронів-обприскувачів: було завезено близько 150 штук, що в 5 разів більше в порівнянні з 2019 роком.

Про це розповів СЕО компанії DroneUA Валерій Яковенко, пише agroportal.ua.

«Це здається невеликою цифрою, але з точки зору трендів – це в 5 разів більше ніж було у 2019і.  І за кількістю заявок ми бачимо, що цей тренд збережеться і кількість використання дронів-обприскувачів буде збільшуватися.  Це однозначно позитивна тенденція», – зазначив Яковенко.

Він переконаний, що є ще одна причина, яка дасть поштовх більшому розвитку ринків дронів в Україні.

«Монополія одного виробника, китайської торгової марки DJI закінчилася.  На ринок України вийшла нова торгова марка XAG, яка є більш продуктивною для внесення пестицидів.  У Китаї XAG займає найбільшу частку ринку агродронів.  Ми вже чітко бачимо наслідок цієї конкуренції», – пояснив експерт.

СЕО додав, що у 2019 році в Китаї 11,5% всіх робіт по обприскуванню виконувалися дронами. Україна ж у використанні цих технологій відстає від Китаю на кілька років.

«Відповідно, через 2-3 роки, з урахуванням розвитку технологій, 11% буде і в нас.  XAG у своїх звітах по українському ринку заявили, що у 2021 році планують обробити 600 000 га.  Ми очікуємо, що в сегменті дронів-обприскувачів буде зростання в 3-4 рази», – підсумував Яковенко.