Концерн CLAAS у 2020 році збільшив свій прибуток

0

Концерн CLAAS у 2020 фінансовому році підвищив свою виручку на 3,7% до 4042 млн євро в порівнянні з 3898 млн євро роком раніше. Прибуток до оподаткування збільшився до 158 млн євро (136 млн євро в минулому році). Вільний грошовий потік у розмірі 308 млн євро (в попередньому році – 138 млн євро) також продемонстрував зростання.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Не дивлячись на пандемію й тимчасову зупинку виробництва, CLAAS вдалося досягти зростання виручки й підвищити рентабельність. Важливу роль у цьому зіграла наша широка міжнародна присутність», – підкреслив голова правління концерну CLAAS Томас Бьок.

Показники обороту в Німеччині, Франції та інших західноєвропейських країнах залишалися стабільними, а от у Східній Європі й особливо в Росії спостерігалася гарна позитивна динаміка. Найбільшого приросту виручки, а саме на 20%, концерн CLAAS домігся за межами Європи – у Північній Америці.

За прогнозами компанії, з урахуванням пандемії коронавірусу й нестабільністю на міжнародних збутових ринках не виключено негативний вплив на виручку і прибуток. Інші ризики можуть бути пов’язані з коливаннями закупівельних цін і зміною політичних рамкових умов для сільгоспвиробників на світових ринках.

«Що стосується поточного 2021 фінансового року, незважаючи на цю невизначеність, Концерн CLAAS буде виходити з рівня виручки і прибутку попереднього року», – зазначили в компанії.