Співробітництво між Україною та Іспанією має передбачати інвестиції

0

Двостороннє співробітництво між Україною та Іспанією має передбачати не лише торгівлю, але й інвестиції.

Таку думку висловила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України у 2019 році Ольга Трофімцева, пише agroportal.ua.

«Україні потрібно працювати над диверсифікацією двосторонньої торгівлі, щоб не лише говорити про торгівлю зерновими та олійними з точки зору експорту з України до Іспанії, але щоб структура нашої торгівлі ставала більш широкою й диверсифікованою. У цьому контексті також потрібно працювати над інвестиційним співробітництвом між Іспанією та Україною в сфері АПК», — зазначила Трофімцева.

За її словами, прямі інвестиції Іспанії в Україну в сферу АПК складають $300 тис., що надзвичайно мало.

«Над цим потрібно працювати, тому що інвестиційна співпраця, економічне партнерство між бізнесами двох країн якраз і буде тим імпульсом, який дозволить збільшувати торгове співробітництво між ними», — переконана експертка.

Вона сказала, що Україні потрібно перейняти досвід в іспанських колег також у таких сферах сільського господарства як зрошення та ефективне тепличне господарство.

«Кліматичні умови в Іспанії для вирощування деяких видів продукції не є оптимальними. Та незважаючи на це, завдяки ефективній системі зрошення, системам зберігання й накопичення води, Іспанія вирощує продукцію, яку в майбутньому через кліматичні зміни зможе вирощувати й Україна», — пояснила Ольга Трофімцева.