Законодавство щодо контролю за концентрацією сільгоспземель у власності 1 особи вдосконалено

0

Уряд вдосконалив законодавство щодо контролю за концентрацією земель сільськогосподарського призначення у власності 1 особи.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Проєктом відповідної постанови передбачається внесення змін до:

  • ­додатку до Порядку інформаційної взаємодії між Державним земельним кадастром, іншими кадастрами та інформаційними системами, що забезпечить інформаційну взаємодію програмного забезпечення Державного земельного кадастру з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • положення про Держгеокадастр. Відомство зможе подавати до суду позов про конфіскацію земельної ділянки с/г призначення у разі порушення особою вимог щодо граничної кількості таких земель, що можуть перебувати у власності 1 особи.

«Реалізація постанови дозволить здійснювати контроль граничної площі земельних ділянок с/г призначення, що перебувають у власності. Також це дозволить здійснювати запобіжні заходи для попередження зловживань із земельними ділянками с/г призначення та можливості встановлення монопольного становища», – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.