Законопроєкт про ветеринарну медицину та благополуччя тварин підтримано

0

Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради підтримав законопроєкт №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин» і рекомендував Верховній Раді України прийняти його у другому читанні.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Зазначається, що проєкт Закону комплексно врегульовує три блоки питань:

1) здоров’я тварин;

2) благополуччя тварин;

3) реєстрації, виробництва та обігу ветеринарних препаратів.

Також проєкт Закону:

  • є євроінтеграційним (імплементує 14 актів ЄС);
  • є дерегуляційним (істотно скорочує кількість і строки видачі ветеринарних документів, передбачає безстрокову реєстрацію ветпрепаратів);
  • переводить принаймні «частину держави» у смартфон (передбачає видачу/отримання електронних дозвільних документів, а також рецептів на ветпрепарати);
  • посилює захист інтелектуальних прав на винайдені нові ветеринарні препарати;
  • посилює відповідальність за порушення в сферах ветеринарної медицини й благополуччя тварин;
  • дозволяє зменшити проблему антибіотикорезистентності.

«Прийняття цього законопроєкту –  важливий крок, якого чекають селяни, представники маленького й великого агробізнесу, виробники ветеринарних препаратів. Він дозволить значно скоротити витрати часу та ресурсів на отримання ветеринарних документів та зосередитись на розвитку підприємств та господарств.

У результаті українські експортери та вітчизняні виробники ветпрепаратів отримають конкурентні переваги та більш легку процедуру виходу на міжнародні ринки, а ветеринарна практика в Україні розвиватиметься відповідно до кращих європейських стандартів.

Ми отримаємо комплексний захист здоров’я та благополуччя тварин та отримаємо інструменти для вирішення такої масштабної проблеми, як антибіотикорезистентність», – зазначив Заступник Міністра Сергій Глущенко.