Продовження мораторію на продаж сільгоспземлі підтримали б 61% українців

0

Якби найближчої неділі відбувся б референдум щодо ринку землі, то 61,2% опитаних українців проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення. 

Про це свідчать результати опитування, яке провів Центр Разумкова, пише agropolit.com.

Водночас якби найближчої до опитування неділі відбувався референдум з питання запровадження ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, то майже три чверті опитаних (71,3%) взяли б участь у такому референдумі, не взяли б участі 15,5%, решта опитаних не визначилися з відповіддю.

«Якби подібний референдум відбувся, то абсолютна більшість проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення (61,2% усіх опитаних або 69,7% тих, хто взяв би участь у референдумі). 23,1% з тих, хто взяв би участь у референдумі (або 19,7% серед усіх опитаних) проголосували б за запровадження ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення. Решта опитаних не визначилися з відповіддю», — йдеться в повідомленні Центру Разумкова.

Як зазначають автори дослідження, підтримка громадянами продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення змінилася незначною мірою порівняно з жовтнем 2019 року, коли за продовження мораторію готові були проголосувати 64,4% тих, хто збирався взяти участь у референдумі.