Нове господарство з виробництва фруктових чипсів

0

Фермерське господарство «Агроекотехнології» офіційно запустило виробничі лінії в селі Олеша Івано-Франківської області.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

«Основою діяльності ФГ є сушіння плодів і ягід та виготовлення фруктових і овочевих чіпсів, сухих натуральних порошків (у тому числі інуліну) для подальшого їх використання у харчовій промисловості», — написав він.

За словами Висоцького, «Агроекотехнології» — приклад симбіозу децентралізації, державної підтримки, підприємницького хисту і власної ініціативи. Адже громада була зацікавлена у відкритті даного фермерського господарства, тому підтримала базою, земельною ділянкою, інфраструктурною основою створення.

До того ж, підприємство отримує компенсацію від держав відсотків за кредитом, а також може податись на компенсацію 30% інвестицій у дане виробництво.
Заступник міністра відзначив, що такі підприємства є критично важливими у розвитку сільських територій.

«По-перше, це робочі місця для жителів міських територій. По-друге, підприємство сплачує податки безпосередньо в місцевий бюджет сільських територій і дозволяє створювати додану вартість» – пояснив він.

Тарас Висоцький сподівається, що державна підтримка й надалі буде стимулювати виникненню і створенню все більшої кількості аналогічних підприємств по всій території України.