Схвалено Концепцію Державної цільової програми розвитку промислового картоплярства

0

Уряд схвалив Концепцію Державної цільової програми розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року. Її мета – наростити промислове виробництво та забезпечити товарний ринок вітчизняною продукцією.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«На основі Концепції буде розроблено Державну цільову програму розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року. Реалізація програми не тільки наситить Україну якісною сировиною, але й забезпечить подальший розвитку ринкової інфраструктури, будівництва та модернізації картоплесховищ, нових переробних потужностей. Це сприятиме збільшенню обсягів виробництва продукції з високою доданою вартістю, посиленню присутності України на світовому ринку с/г продукції та продовольства», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Реалізація Державної цільової програми розвитку промислового картоплярства дозволить до 2025 року:

  1. Наростити обсяг виробництва високоякісної насіннєвої та продовольчої картоплі на промислових площах у сільськогосподарських підприємствах, зокрема у насіннєвій картоплі в межах 456 тис. тонн  та столовій картоплі і сировині картоплі на переробку в межах 1430 тис. тонн.
  2. Поліпшити матеріально-технічну базу сільськогосподарських підприємств, що забезпечить просування картоплі, вирощеної в промислових підприємствах на організований торгівельний ринок за стабільними цінами.
  3. Збільшити частку підприємств, що займаються виробництвом картоплі, в тому числі сімейних фермерських господарств, сільськогосподарських кооперативів і спеціалізованих підприємств, що займаються виробництвом органічної продукції, а також створити відповідні спеціалізовані кластери.
  4. Забезпечити ефективний розвиток вітчизняної аграрної науки.