Байєр» допомагає трансформувати продовольчу систему за допомогою інновацій у сільському господарстві

0

Вплив COVID-19 та пов’язана з цим економічна нестабільність підтвердили важливість інновацій для сільського господарства, позначили роль аграрної галузі у вирішенні проблем кліматичних змін і забезпеченні продовольчої безпеки всього суспільства.

Таку думку під час онлайн конференції «Діалог про майбутнє сільського господарства» висловив президент Аграрного підрозділу в компанії «Байєр» Ліам Кондон.

«Сільське господарство часто стикається з негараздами – від повеней і посух до навалу шкідників – пандемія COVID-19 служить ще одним серйозним нагадуванням про необхідність створення більш стійкої та надійної системи для забезпечення продовольчої безпеки, – сказав Кондон. – Інновації, наука та співпраця не тільки грають ключову роль у боротьбі з пандемією, але й необхідні сільському господарству для вирішення сучасних та майбутніх проблем, що стоять перед фермерами».

 

Пан Ліам також прокоментував зобов’язання концерну «Байєр» у галузі сталого розвитку:

«Особливо в такі важкі часи ми зобов’язані сприяти забезпеченню продовольчої безпеки та зниженню тиску на навколишнє середовище. Ми також повинні допомагати в цьому фермерам, надаючи їм необхідні продукти, послуги та технології для виробництва достатнього обсягу продовольства, використовуючи при цьому меншу кількість ресурсів і піклуючись про навколишнє середовище. Ключем до цього є інновації, тому ми продовжуємо стимулювати їх застосування».

На підтвердження цього концерн нещодавно оголосив про впровадження продуктів та ініціатив, які відображають його зобов’язання по створенню інновацій для сільського господарства та цифровізації, що є найважливішими інструментами розвитку більш стійкої продовольчої системи. Вони включають:

  1. Першу в своєму роді галузі модель, що розроблена на зовнішньому рівні, яка дозволяє оцінити екологічний вплив будь-якого засобу захисту рослин для будь-якої сільськогосподарської культури в світі.
  2. Запуск вуглецевих ініціатив, аби допомогти виробникам отримувати прибуток від прийняття конкретних кліматично-розумних практик.
  3. Представлення в Мексиці нової низькорослої кукурудзи – Система VITALA складається з нової гібридної кукурудзи та найкращих агрономічних практик, щоб допомогти мексиканським фермерам вирощувати більше, використовуючи менше ресурсів.
  4. Ініціатива «Фермерський альянс для кращого життя», що забезпечує додаткові можливості для невеликих фермерських господарств. Разом з партнерами цей союз забезпечує, ноу-хау, ресурси, фінансові рішення та доступ до них на ринку.

«Інтегруючи сталий розвиток у наш основний бізнес, ми можемо не тільки допомогти забезпечити продовольчу безпеку, але й перетворити сільське господарство, щоб воно могло стати частиною вирішення проблеми зміни клімату», – підсумував Ліан Кондон.