Рибоохоронні патрулі зафіксовали 33 тис. порушень на понад 60 млн грн збитків

0

За січень-серень 2020 року територіальні рибоохоронні патрулі виявили 33 041 порушення на понад 62 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Держрибагенства.

Зазначається, що найбільшу кількість порушень було виявлено Черкаським, Дніпропетровським, Полтавським, Херсонським, Київським рибпатрулями, а також Азовським басейновим управлінням.

У рамках рибоохоронних рейдів державні інспектори вилучили в порушників майже 97 тонн (96 908 кг) водних біоресурсів та 38 622 од. заборонених знарядь лову. Затримано 982 транспортних засоби. За звітний період складено та направлено до судів 11 777 справ для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Ще 146 справ направлено судами для відкриття кримінальних проваджень.

«Завдяки роботі державних інспекторів виявлено порушень на понад 62 млн грн збитків. З них 37 млн грн зафіксувало Азовське басейнове управління, 7 млн грн – Луганський рибпатруль, 2,3 млн грн – Київський рибпатруль, 2,1 млн грн Черкаський рибпатруль та 2 млн грн – Чорноморське басейнове управління. Дякую всім інспекторам за проведену рибоохоронну роботу. Громадян закликаю дотримуватися встановлених правил рибальства та не завдавати шкоди рибним запасам нашої держави», – наголосив т.в.о. Голови Держрибагентства Олег Баздуганов.

Крім цього, протягом січня-серпня держінспекторами Управління оперативного реагування «Рибоохоронний патруль» виявлено порушень природоохоронного законодавства зі збитками на 2,6 млн грн. У результаті проведених рейдів рибоохоронні патрульні вилучили в правопорушників 4 717 кг водних біоресурсів та 267 од. заборонених знарядь лову.