Розпочинається друга черга пілотного впровадження Державного аграрного реєстру

0

Сьогодні в Україні стартує друга черга пілотного впровадження Державного аграрного реєстру (ДАР).

Про це пише АПК-Інформ.

Реалізація другої черги триватиме до 14 жовтня у 36 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) на території Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Очікується, що участь у другому пілотному впровадженні ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність внесених раніше даних, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їхнє виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю.

Нагадаємо, що першу чергу пілота було запущено 2 вересня в 17 ОТГ на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Вона триватиме до 30 вересня.

На період пілотного впровадження в процес реєстрації аграріїв до ДАР долучаються об’єднані територіальні громади. Саме їхні співробітники комунікують і допомагають фермерам у реєстрації.

Загалом пілотний проєкт охопить 53 ОТГ у всіх областях України.