Ціни на живця свиней дещо знизилися

0

Протягом першої декади осені на вітчизняному ринку живця свиней відзначається помірне послаблення цін закупівлі. Внутрішні котирування цього тижня втратили 1,4% порівняно з попереднім.

Про це повідомляють в Асоціації свинарів України.

“У ході п’ятничних торгів минулого тижня свиней забійних кондицій «розписали» трохи дешевше ніж в останній тиждень літа: оператори ринку свинини скорегували ціни закупівлі на 0,25-1,5 грн/кг у бік пониження. Тож більшістьтоварних партій реалізували в межах 45-46,75 грн/кг, а середньоринкова позначка опустилася на 1,4% порівняно з минулим тижнем — до 46,2 грн/кг” – йдеться в повідомленні.

Вкотре прослідковується регіональна розбіжність цін закупівлі. Якщо на Сході та в Центрі ціни закупівлі переважно становлять 45-46 грн/кг, то в Західних областях частіше зустрічаються ціни вище середньої. Дещо відмінний «ціновий клімат» спостерігається у курортних зонах Південних областей, де ціна закупівлі сягає 48 грн/кг, а реалізацію підтримує «оксамитовий» сезон.

Хоча частина представників м’ясопереробної галузі відзначила деяке послаблення реалізації з початком осені, більшість стверджує, що ця зміна сезонно очікувана й наразі незначна. Закупівельники відзначають поступову реабілітацію пропозиції з пониженням температур та підвищенням середньої забійної маси тварин. З іншого боку, таке відновлення ще не набуло масового характеру, тож це не вносить дисбаланс у співвідношення попиту та пропозиції промислової свинини.