Україна вперше здійснила танкерне перевезення соняшникової олії до США

0

Оператор річкового танкерного флоту компанія United Barge успішно здійснила чергове перевезення 5 тис. тонн соняшникової олії між портами Дніпро і Миколаїв.

Про це пише agronews.ua.

Перевезення виконувалося для компанії Bunge в Новий Орлеан, США. Середня швидкість навантаження становила 150 т/год з урахуванням часу, витраченого на розмін барж.

«Відвантаження до США з України – це велика рідкість, а відвантаження рафінованої соняшникової олії танкерною партією загалом трапилося вперше. Морське перевезення здійснено танкером компанії Stolt, однієї з найбільших танкерних компаній світу, із флотом у понад150 танкерів. Стандарти безпеки компанії Stolt беспрецендентно високі, та компанія United Barge змогла повністю задовольнити вимоги судновласника до безпеки вироблених перевантажувальних робіт і безпечного швартування, адже безпека екіпажу, вантажу та навколишнього середовища для нас є пріоритетом», – заявили в компанії United Barge.

Уточнюється, що в цілому в січні-липні 2020 року United Barge перевезла Дніпром 100 тис. тонн олії, завдяки чому на дороги України не виїхало 2800 автоцистерн.