Новий 4-роторний валкувач SwadroTC 1250 від Krone

0

У червні цього року компанія Krone представила нову машину – Swadro TC 1250, яка вражає своїм простим управлінням без складної електроніки. Робоча ширина захвату валкувача із сучасним дизайном – від 9,80 до 12,50 м. Для керування машиною потрібно лише гідравлічне підключення з керуванням дво- та односторонньої дії.

Повністю механічний привод валкувача працює через редуктор, який, до речі, запатентований, а карданні вали забезпечують прямолінійну передачу крутного моменту. Привод Easy-Line сприяє плавному потоку й укладанню маси під час валкування. Таким чином, передні ротори обертаються швидше задніх для кращого укладання матеріалу перед задніми роторами. Результатом є рівномірна коробчаста форма валка розміром від 1,40 до 2,20 м.

Діаметр передніх роторів становить 3300 мм, задніх – 2960 мм. Передні ротори оснащені 11 та 13 граблинами, задні – 4 парами зубів спереду (22х4) і ззаду (26х4).

Практичний і не потребує обслуговування

Swadro TC 1250 має функції, перевірені часом та практикою. Приміром – міцна конструкція, карданне навішування ротора для відмінного копіювання ґрунту й чистоти підбирання навіть у важких польових умовах, а також система підіймання роторів за принципом ефекту зльоту і посадки літака у поєднанні з підігнутими внизу зубами для чистого підбирання й підвищення якості кормів.

Крім того, в конструкції валкувачів Krone використані редуктори роторів у комбінації з біговою напрямною доріжкою DuraMax (на яку компанія дає три роки гарантії), що не потребують обслуговування.

На нових Swadro TC 1250 для чистого підбирання маси Kroneза пропонувала ефект літака – Jet-Effekt, який досягається завдяки навішуванню роторів перед центром тяжіння, коли під час підйому спочатку піднімається передня частина ротора, а потім задня, а під час опускання – навпаки (щоб зуби граблин не захоплювалиґрунт).

На Swadro TC 1250 спереду встановлена система гідравлічного розвантаження роторів, керування якою відбувається безпосередньо із кабіни трактора через блок управління. Таким чином, водій може комфортно та швидко налаштувати машину під різні умови експлуатації в полі. На задніх роторах розвантаження виконується механічно за допомогою натяжної пружини.

Опційно Krone пропонує для Swadro TC 1 250 також індивідуальне підняття передніх роторів, що особливо цікаво для ділянок із крутими заїздами, клиноподібними місцями для точного опускання та своєчасного підіймання роторів.

Налаштування бажаної робочої висоти роторів відбувається дуже просто і так само швидко завдяки важелю зі шкалою для точної роботи. До того ж усі чотири ротори можна індивідуально регулювати під необхідну висоту.

Також хочеться зазначити, що новий валкувач дуже надійний з точки зору безпеки: щиток на рамі захищає чутливі компоненти від бруду. Крім того, Swadro TC 1250 у стандартній комплектації має підсвічену попереджувальну панель та світлодіодне освітлення (включаючи логотип Krone).

Корисні аксесуари

Як додатковий аксесуар Swadro TC 1250 має посередині фартух для рівномірного за формою поперечного перетину коробчастого вкладання валка (навіть під час укладання з одного боку або залишків), який автоматично складається в транспортне положення. Крім того, новий валкувач можна оснастити робочим світлодіодним освітленням для роботи у темний час доби або сутінках.

Технічні характеристики

Робоча ширина захвату – від 9,80 до 12,50 м

Ширина валка – від 1,40 до 2,20м

Транспортна ширина – 2,99 м

Транспортна висота – 3,99 м (без складання граблин)

Вага –близько 4900 кг

Споживана потужність – від 59 кВт (80 к.с. на ВВП)

Вимоги до гідравліки: 1x односторонньої, 1x двосторонньої дії