Протягом січня-травня 2020 року Україна виробила 248,4 тонни філе рибного замороженого, що на 35,7% вище показника за аналогічний період минулого року.
Про це повідомляють у Держрибагенстві.
Крім того, зростання виробництва рибної продукції спостерігалося за такими товарними позиціями:
- філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 754 тонни (+44,4%);
- риба солона (крім оселедців) – 816 тонн (+19,8%);
- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 240,3 тонни (+19,6%);
- продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 311,6 тонни (+11,5%);
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 028,9 тонни (+11,2%);
- риба сушена і в’ялена – 1 620,2 тонни (+8,7%);
- риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 3 863,9 тонни (+6,1%);
- продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 5 692,9 тонни (+2,7%).
Також від початку року в Україні вироблено:
- готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 4 799,8 тонни;
- риба морська заморожена нерозібрана – 3 325,5 тонни;
- оселедці солоні – 1 427,7 тонни;
- риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) –1 371,9 тонни;
- ікра інших риб – 883,2 тонни;
- філе рибне та м‛ясо риби інше, свіжі чи охолоджені (включаючи плавці акул), перероблене або неперероблене на фарш – 869,7 тонни;
- продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 296,9 тонни.