Програма «Доступні кредити 5-7-9%» стала доступнішою для бізнесу

0

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку надання державної підтримки мікропідприємництва та малого підприємництва».

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Ми майже щодня обговорюємо з фахівцями банків-партнерів як працює програма і як зробити її доступнішою. Сьогодні на засідання Уряду був винесений та прийнятий новий пакет змін напрацьований спільно з ними та Мінфіном, що врегулює виявлені проблеми та підвищить ефективність програми», – зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Дмитро Романович.

Зокрема, вирішено:

  • пом’якшити вимоги до обов’язкової прибутковості діючого бізнесу в попередньому податковому періоді;
  • зняти обмеження щодо напрямків використання коштів, отриманих суб’єктами підприємництва для фінансування оборотного капіталу;
  • зняти обмеження щодо максимальної суми кредиту в рамках Програми, залишивши обмеження лише по розміру держдопомоги;
  • привести формулу розрахунку базової процентної ставки у відповідність з рівнем операційних витрат банків, який дозволяє їм забезпечувати виконання програми «Доступні кредити «5-7-9%».

“Мікро- та малий бізнес зможе звернутися за отриманням кредитів за новими правилами одразу після внесення Радою Фонду розвитку підприємництва відповідних змін до Програми «Доступні кредити 5-7-9» та оновлення угод з уповноваженими банками” – наголошують у відомстві.