Експортувати м’ясо індички, гуски та качки вигідніше за курятину

0

Україна активно експортує курятину, а м’ясо індички, гуски та качки постачається на зовнішні ринки у значно менших обсягах.

Про це йдеться у повідомленні Української асоціації аграрного експорту, пише agroportal.ua.

Експерти зазначають, що у 2018 році Україна експортувала 133 тонни морожених частин тушок індиків. Поставки за кордон заморожених не розрізаних тушок качок склали 10 тонн, а заморожених і розрізаних — 52 тонн. Експорт розрізаних на частини заморожених тушок гусей у 2018 становив 218 тонн.

Як переконані в асоціації, у світовому масштабі ринки м’яса індички, гуски та качки, на відміну від курятини, зважаючи на обсяги торгівлі, можна впевнено назвати нішевими. Тут є високий платоспроможний попит, а підтвердженням цього слугує порівняння експортних цін України на різне м’ясо птиці.

«Українська курятина продається в інші країни за середньою ціною близько 1500 $/т, тоді як заморожена індичатина коштує понад 2000 $/т, тушки качок — в діапазоні 1200-2600 $/т, а вартість тушок гусей доходить майже до 10000 $/т. Тож для наших потенційних експортерів зосередження на цих видах м’яса птиці принесе суттєву вигоду», — вважають експерти.