Заморозки можуть призвести до зниження урожаю ягід та фруктів у Європі

0

Минулого тижня в більшості європейських країн спостерігалося зниження температур, що суттєво могло вплинути на урожай ягідних та кісточкових культур. 

Про це пише agroportal з посиланням на Українську плодоовочеву асоціацію.

Зазначається, що наприкінці березня температура повітря в Молдові опускалася до -6-10°С. Відповідно до прогнозів гідрометеослужби, заморозки можуть продовжитися й на початку квітня.

Виробники з ряду європейських країн також повідомляли про суттєве зниження температури повітря. Нічні заморозки в регіоні протягом минулого тижня сягали -10°С.

Польські виробники суниці садової стверджують, що зниження урожаю цього року може сягати 50%. А ось італійські виробники лохини повідомляють, що несприятливі погодні умови на початку квітня поки що не спричинили серйозних втрат майбутньому врожаю.

Експерти Української плодоовочевої асоціації нагадують, що окрім втрат урожаю, пов’язаних із заморозками, виробники з ЄС зіштовхнуться з ще однією проблемою цього сезону. Адже через поширення коронавірусу та введення карантинних заходів, більшість фермерів відчує нестачу робочої сили під час збору врожаю.