Україна збільшила експорт м’яса птиці

0

За І півріччя 2020 року Україна експортувала 212,3 тис. тонн м’яса і їстівних субпродуктів птиці, що на 0,6% більше в порівнянні  з січнем-червнем 2019 року.

Про це свідчать дані Державної митної служби України, пише Agravery.com.

Однак у грошовому вираженні експорт курятини за звітний період скоротився на 11,8% – до $271 млн проти $307,1 млн у І півріччі 2019 року.

Найбільшими імпортерами українського м’яса птиці і їстівних субпродуктів у січні-червні 2020 року стали:

  • Саудівська Аравія — на $47,7 млн (17,63%);
  • Нідерланди — на $45,3 млн (16,76%);
  • ОАЕ — на $33 млн (12,21%);
  • інші — на $144,6 млн (53,41%).