За І півріччя 2020 року Україна експортувала 212,3 тис. тонн м’яса і їстівних субпродуктів птиці, що на 0,6% більше в порівнянні з січнем-червнем 2019 року.
Про це свідчать дані Державної митної служби України, пише Agravery.com.
Однак у грошовому вираженні експорт курятини за звітний період скоротився на 11,8% – до $271 млн проти $307,1 млн у І півріччі 2019 року.
Найбільшими імпортерами українського м’яса птиці і їстівних субпродуктів у січні-червні 2020 року стали:
- Саудівська Аравія — на $47,7 млн (17,63%);
- Нідерланди — на $45,3 млн (16,76%);
- ОАЕ — на $33 млн (12,21%);
- інші — на $144,6 млн (53,41%).