За 10 місяців 2019 року Україна експортувала понад 3 032 тонни свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе та іншого м’яса риб на $18,7 млн, що в грошовому вимірі на 25,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.
У грошовому вимірі 95% всього експорту українського свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе припало на країни Європи – понад $17,8 млн. До держав СНД поставили 4% продукції – на $784 тис, а до країн Азії 1% – на $159 тис.
Найбільшими імпортерами українського свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе стали: Данія – 1261,3 тонни на $6,36 млн, Німеччина – 903 тонни на 6,35 млн, Франція – 407 тонн на $3,16 млн, Нідерланди – 90,6 тонн на $583,4 тис. та Угорщина – 74,5 тонн на $510,1 тис.
У розрізі товарних позицій з січня по жовтень 2019 року найбільше в абсолютному вимірі продали за кордон такого рибного філе:
- лосося тихоокеанського (нерка, горбуша, кета, чавича, кижуч, сима, форель Біва), атлантичного та дунайського – 1 218 тонн на $9,5 млн
- тріски – 984 тонни на $4,7 млн
- сайди – 57 тонн на $132,4 тис
- сома – 55 тонн на $239,3 тис
- форелі – 48 тонн на $327,5 тис
- пікши – 36 тонн на $162,6 тис.