У світі існує ризик глобального дефіциту продовольства

0

Сільськогосподарська та продовольча організація ООН (ФАО) попереджає про ризик глобального дефіциту продовольства в найближчі місяці.

Про це пише пише agronews.ua.

У ФАО закликають лідерів країн G20 вжити заходів щодо того, аби глобальні продовольчі системи продовжували працювати стабільно, особливо коли йдеться про доступ до харчових продуктів для бідних, які є найбільш вразливими під час пандемії COVID-19.

Через протекціоністську політику та обмежувальні заходи, прийняті для боротьби з загрозою COVID-19, зриви виробництва і постанчать спостерігаються майже на кожному ринку.

“Пандемія COVID-19 впливає на продовольчі системи та всі аспекти продовольчої безпеки в усьому світі. Жодна країна не застрахована. Ми повинні забезпечити, щоб ланцюги харчових поставок не були порушені і продовжували добре функціонувати”, – зазначи глава ФАО.

Обмеження можуть порушити виробництво, переробку, реалізацію та реалізацію харчових продуктів як на національному, так і на глобальному рівні, що може мати “негайний та серйозний” вплив, заявив Генеральний директор ФАО.

На ринках ЄС постачальники м’яса, овочів та іншої продукції з Іспанії, Італії, Франції, Німеччини та Польщі скаржаться на перешкоди, створені на національних кордонах, і на брак персоналу. Через кризу деякі країни вже почали ігнорувати експортні замовлення на м’ясо з метою покриття попиту на внутрішньому ринку.