Цукор може подорожчати

0

У 2020 році може зрости ціна на цукор на внутрішньому ринку України.

Про це AgroPortal.ua розповіла генеральна директорка «Західної цукрової групи» Інна Власюк.

За її словами, для підвищення цін є ряд причин. Основною з яких стало скорочення площ під цукровим буряком на 30%. Відповідно, сировини для переробки теж буде менше.

«Скорочення роботи по кількості днів проглядається практично по всіх заводах, в тому числі й нашому. Відповідно, обсяг виготовленого цукру знизиться порівняно з минулим роком», — стверджує Власюк.

Вона додає, що про дефіцит цукру говорити не треба. Адже очікуваний обсяг виробництва, враховуючи перехідні залишки, зможе перекрити внутрішню потребу.

Очевидно, на наступний рік перехідні запаси будуть мінімальними, але вони точно сформуються. На це більше впливає політика компанії, ніж економічні фактори. Якщо в заводів не має можливості зберігати цукор до наступного року, аграрії — виробники цукру — можуть собі це дозволити.

«На сьогоднішній день сезон цукроваріння перетнув екватор. Зараз маємо падіння внутрішньої ціни цукру, проте ця тенденція є ситуативною», — зазначає пані Інна.