Адаптаційні можливості сільськогосподарських культур досліджують на базі Сумського національного аграрного університету.
Про це повідомляє прес-служба інституту.
Дослідження проводять магістри та аспіранти з Китайської Народної Республіки під керівництвом професора кафедри садово-паркового та лісового господарства, доктора сільськогосподарських наук Андрія Мельника. Молоді вчені порівнюють адаптаційні можливості українських та китайських сортів сої, гірчиці, арахісу та сафлору до сучасних змін клімату.
“Невпинна зміна клімату змушує людство шукати нові можливості для вирощування стратегічних сільськогосподарських культур, що мають забезпечити стабільний доступ до продуктів харчування. Прагнення до сталого розвитку територій, який охоплює і забезпечення продовольством, стало світовою тенденцією” – йдеться в повідомленні.
Дослідження дадуть змогу вивести нові сорти культур, стійкі до посух та хвороб, спричинених кліматичними змінами.