Швейцарсько-українська програма з розвитку торгівлі з доданою вартістю

0

6 листопада відбулась стартова зустріч та Дорадча рада швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».

Про це пише UkraineFood.orgз посиланням на прес-службу МЕРТ.

«Ключовий пріоритет державної політики в напрямку сільського господарства, і, зокрема, в напрямі органічного та молочного виробництва, – це розвиток виробництва та ринку продукції з високою часткою доданої вартості. Тому Уряд і Мінекономіки готові підтримувати програми, які йдуть з фокусом на створення додаткової вартості, на переробку, безпечність та якість харчової продукції. Цей комплекс завдань і є підґрунтям для зростання ВВП, збільшення кількості робочих місць, покращення якості харчування та життя українців», –  зазначає заступниця Міністра Інна Мєтєлєва.

У зустрічі взяли участь керівник Програми (FiBL) Тобіас Айзенрінг, директор Програми (SAFOSO AG) Манон Шуперс, заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич, місцевий керівник Програми Ігор Кравченко, в.о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, а також координатори компонентів Програми, представники міністерства, профільних асоціацій,  експерти та виробники з органічного і молочного секторів.

«Стратегічним завданням Програми є розвиток потенціалу органічного та молочного секторів, як зміцнення сталого розвитку. Ми готові ділитись нашим досвідом та активно співпрацювати з українською стороною  для забезпечення довготривалого впливу та можливості ефективного розвитку українських секторів після закінчення дії Програми», – каже керівник Програми Тобіас Айзенрінг.

Згідно зі слів заступника директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктора Шуткевича, роботу Програми направлять на розвиток малих та середніх підприємств, на збільшення їх конкурентоспроможності та зростанні торгівлі з вищою доданою вартістю.

Під час презентації Програми та цілі об’єднання органічного і молочного секторів в рамках однієї Програми місцевий керівник Програми Ігор Кравченко представив спільні складові та завдання для обох напрямків, виділивши економічну та емоційну складові.

Також заході відбулись паралельні сесії з презентації результатів оцінки органічного і молочного секторів та обговорення пропозицій щодо напрямів інтервенції.