Шокова заморозка овочів і фруктів з’явиться в Україні

0

У цьому році група компаній T.B. Fruit планує запустити шокову заморозку IQF овочів, фруктів і ягід на основному підприємстві в місті Городок Львівської області.

Про це пише agroportal.ua.

У компанії повідомляють, що раніше цим напрямком займався польський завод T.B.Fruit, але згодом прийняли рішення про перенесення виробництва в Україну.

«Технологія IQF (Individual Quick Freezing) — швидке заморожування продуктів шляхом використання максимально низьких температур. Це дозволяє  зберегти  зовнішній вигляд, смакові властивості та всі корисні речовини у фруктах, ягодах та овочах на рівні свіжого продукту», —зазначають у компанії.

Потужності виробництва з шокової заморозки становитимуть 120 тонн сировини на добу. Заморожена продукція буде постачатися великими об’ємами як для b2b сегменту, так і на полиці українських супермаркетів. Це дозволить витіснити іноземного виробника й здешевити продукт для кінцевого споживача.

«На сьогодні більшість замороженої продукції на полицях українських супермаркетів займає продукція польських виробників, які тут в Україні закуповують сировину, фасують це все в Польщі, а потім ми споживаємо імпортовану продукцію з полиць вітчизняних магазинів. T.B. Fruit ламає тенденцію і дає розвиток українському виробництву в цьому напрямку. За рахунок цього збільшиться посадка садівництва під відповідними агрокультурами. Цим самим ми даємо роботу українському селу та робимо акцент на споживанні української продукції», — пояснив директор з виробництва T.B. Fruit Олег Мочалюк.