Понад 1 млн на земель переданий у комунальну власність громад

0

Державна служба геодезії, картографії та кадастру України передала понад мільйон гектарів земель сільськогосподарського призначення у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомив голова Держгеокадастру Роман Лещенко, пише АПК-Інформ.

«На виконання указу президента в максимально швидкі терміни ми розпорядилися передати всі державні землі сільгосппризначення в комунальну власність громад. Йдеться про 2,3 млн га землі. Станом на звітну дату (11 грудня – ред.) уже передано понад мільйон гектарів більш ніж 700 громадам з 1469 в Україні. У найближчі тижні ми фіналізуємо процес передачі», – пояснив Лещенко.

Він додав, що після цього на балансі Держгеокадастру залишиться близько 750 тис. га відомчих земель – ділянки Національної академії аграрних наук( НААН), Міністерства оборони, Міністерства освіти, землі пенітенціарної служби і т.д.

Також голова Держгеокадастру нагадав про Національну інвентаризацію земель сільгосппризначення, яка проводиться паралельно.

«Цифри шокуючі: якщо раніше в Україні декларувалися 10,4 млн га земель сільгосппризначення, то реальний баланс такий, що в даний час їх немає. За останні 20 років у приватній власності за схемою безкоштовної приватизації опинилися 5 млн га земель», – зазначив він.