Обсяги промислової переробки свинини зросли майже на 3%

0

Попри зменшення з початку 2020 року переробними підприємствами випуску м’ясної продукції на 2%, обсяги переробки свинини збільшилися на 2,9%, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2019 року.

Про це з посиланням на дані Держстату повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».

«Так, хоча за три квартали 2020-го переробні підприємства випустили 1,19 млн тонн охолодженого, мороженого, сушеного та соленого м’яса та супутніх продуктів (включно з жиром та субпродуктами). Це на 2% «відстає» від доробку галузі за аналогічний період 2019-го, — йдеться в повідомленні.

В асоціації зазначили, що випуск свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней упродовж січня-вересня збільшив відрив від минулорічних показників до 4,5% та склав майже 224 тис. тонн.

«Ще за підсумками восьми місяців, обсяги переробки свинини перевищували показник аналогічного періоду 2019-го на 2,9%. При цьому, з 9,7 тис. тонн приросту виробництва свинини, 5,7 тис. тонн – морожена продукція. Сукупний її випуск за аналізований період зріс на 36,6%» – розповіли аналітики АСУ.