Nestlé удвічі зменшить обсяг викидів парникових газів від своєї діяльності до 2030 року, а до 2050 планує досягти нульового балансу викидів.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
Нульовий рівень викидів означає, що Nestlé рухається до суттєвого скорочення викидів на всьому шляху виробництва та постачання продуктів харчування. Залишки викидів компенсуватимуть за допомогою проєктів з відновлення ґрунтів та лісів.
Перехід до регенеративного сільського господарства
Більше двох третин усіх викидів Nestlé утворюються внаслідок виробництва сільськогосподарської продукції, яку використовує компанія. Тому процес виробництва харчових продуктів зазнає змін. Перехід від інтенсивного господарства до використання регенеративних підходів буде впроваджено для захисту природи та підвищення доходів фермерів.
Щоб зупинити деградацію орних шарів ґрунту, Nestlé закликає фермерів відмовитися від пестицидів або скоротити їх використання. Також пропонують застосовувати такі техніки як постійний ґрунтовий покрив, сівозміна та обмежена обробка ґрунту. Це допомагає зв’язувати більше вуглецю й води у землі та створювати здоровіші ґрунти та ландшафти.
В Україні компанія також співпрацює з фермерами щодо практик сталого сільського господарства в межах проєкту «Господар» спільно з Бернським університетом прикладних наук та Сумським національним аграрним університетом. Урамках проєкту було відібрано фермерські господарства з вирощування пшениці та гірчиці, на прикладі яких буде запроваджено експериментальний підхід дорадництва щодо сталих практик фермерства. Одним із пріоритетів практик сталого розвитку є фокус на відновлення ґрунтів та біорізноманіття.
Переосмислення підходів до виробництва й транспортування
До 2025 року усі 800 об’єктів Nestlé в усьому світі перейдуть на використання електроенергії виключно з відновлюваних джерел.
Більше того, у 2020 році три фабрики Nestlé в Україні досягли цілі нульового рівня «відходів на полігон», що утворюються в процесі виробництва.
Трансформація упаковки
Компанія також працює над екологічністю пакування своєї продукції – до 2025 року упаковка всієї продукції Nestlé буде придатною до повторного використання або переробки.
На даний момент 98% упаковки кондитерських виробів компанії в Україні є придатними до переробки, а упаковка цукерок «Світоч» в коробках готова до переробки на 100%.
Однак зміна упаковки — лише один з необхідних кроків для запровадження циркулярної економіки. Nestlé спільно з компанією Veolia об’єднали зусилля та інвестували 57 млн гривень у пілотний проєкт із сортування відходів та розбудови інфраструктури в трьох невеликих містах під Києвом — Макарів, Нові Петрівці та Старі Петрівці, населення яких складає близько 28 тис. жителів.
«Наша компанія взяла на себе зобов’язання — до 2025 року перейти на упаковку з матеріалів, придатних до переробки або повторного використання. Проте для ефективного розв’язання проблеми недостатньо лише створити інноваційне пакування, важливо побудувати ефективну систему збору та переробки відходів на національному рівні. Україна знаходиться на ранніх етапах впровадження циркулярної економіки. Для нас цей проєкт — тест для створення загальнонаціональної системи розширеної відповідальності виробника. Ми, в Nestlé, прагнемо знайти вдосконалені рішення разом із нашими партнерами для повторного використання та переробки упаковки» – наголосив генеральний директор Nestlé в Україні та Молдові Алессандро Дзанеллі.