Яблука для експорту мають зберігати у відповідних умовах

0

Сортувальну і пакувальну лінію Greefa від “Інсолар-Холод” запустять у найбільшому в Україні інноваційному холодильному комплексі.

Про це повідомляє UkraineFood.org з посиланням на EastFruit.

Без холодильних комплексів з регульованим газовим середовищем складно постійно формувати обумовлену кількість яблук на експорт. Насамперед, яблука мають бути належної якості. Їх треба зберігати в сучасному сховищі, аби зберегти врожай до нового сезону.

Крім того, яблука мають бути ідеально відсортованими та запакованими.

“Попереднє сортування яблук відбувається ще в саду. Маленьке яблуко, побите, неякісне, а також з дефектами в сховище не потрапляє. Однак за розміром, вагою і кольором їх сортують вже потім, практично перед самим продажем”, – пояснює Анатолій Богдан, директор компанії “Інсолар-Холод”.

За його словами, яблука у сховищах зберігаються окремо за сортами, їх сортування є одним з останніх етапів зберігання в холодильному комплексі. Успіх подальшої міжнародної співпраці та довіра партнерів залежить від того, наскільки точно яблуко пройде сортування за розміром, вагою та кольором.

“Деякі країни хочуть велике яблуко. Навіть наші мережі у свій час скуповували тільки велике яблуко. Інші країни замовляють тільки середнє і обов’язково червоного кольору”, – ділиться пан Анатолій.

Пакування відсортованого товару не менш важливе за сортування. Тож після ретельного сортування яблука пакують в ящики, рідше в контейнери. Далі ящики встановлюють на палети й обв’язують.