Експорт свинини в КНР значно збільшиться

0

Усе більше країн мають намір почати чи відновити експорт свинини до Китаю наступного року. Очікується, що в 2020 році через подальше поширення африканської чуми свиней та повільне відновлення поголів’я КНР у порівнянні з показниками 2019 року збільшить обсяги закупівель свинини на 50%.

Про це повідомляє UkraineFood.org з посиланням на Meat-Inform.

Цього тижня виробники з Фінляндії заявили про намір наростити обсяги експорту свинини. Зокрема, збільшити постачання цього виду м’яса на ринок КНР планують такі фінські гіганти як HKScan і Atria. Обсяги експорту м’яса збільшать у зв’язку із планованим зниженням ввізних мит на заморожену свинину з 12 до 8%, про що раніше повідомляло Міністерство фінансів Китаю.

Очікують, що до кінця 2020 року виробництво свинини в Китаї знизиться більш ніж на 35% у порівнянні з 2018 роком. Через зростання попиту ЄС буде експортувати понад 80% цього виду м’яса. У випадку спинення поширення хвороби, виробництво свинини в КНР почне відновлюватися тільки з 2021 року. Робота галузі в країні може стабілізуватися до 2025 року, якщо реструктуризація галузі свинарства буде здійснена достатньо швидко.