За прогнозами аналітиків африканський ринок курячого м’яса потребуватиме більше продукції, і до 2030 року досягне 11 млн тонн.
Про це пише agronews.ua.
В Африці зростає споживання м’яса птиці. Найбільше воно збільшується у ПАР – 2,1 млн тонн, Марокко – 720 тис. тонн та Єгипті – 1,1 млн тонн. На ці країни припадає половина всього спожитого м’яса серед країн Африки.
Перспективними є Конго і Демократична Республіка Конго, Ангола, Алжир, Гана, Лівія, Нігерія, Малаві, Туніс, які разом складають 27% споживання м’яса птиці на континенті.
Найбільшими ринками курячого м’яса в Африці (у вартісному вираженні) були Марокко ($ 1,1 млрд), Єгипет ($ 1,8 млрд) і Південна Африка ($ 3,3 млрд). Сукупно це 54% всього ринку.
Експерти пророкують збільшення споживання курятини протягом наступного десятиліття. Для покриття зростаючого попиту власного виробництва м’яса птиці на континенті недостатньо. У середньому Африка імпортує близько 2 млн тонн цього продукту.
Найвищий рівень споживання курячого м’яса на душу населення в 2018 році був у Конго (23 кг на людину), Південно-Африканській Республіці (36 кг на людину) і Лівії (39 кг на людину).