У I півріччі виробництво готових продуктів і консервів з риби в Україні збільшилося на 45%

0
Tins of different sizes and opening

Протягом січня-червня 2021 року в Україні було вироблено 7580 тонн готових продуктів і консервів з риби (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби), що на 45 % більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це з посиланням на дані Державної служби статистики України повідомляють у Мінагрополітики.

Зазначається, що зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

  • риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 5 152 тонни (+4%);
  • риба сушена і в’ялена – 2 310 тонн (+8%);
  • ікра інших риб – 1 904 тонни (+41%);
  • риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) –1 991 тонна (+12%);
  • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 614 тонн (+1%);
  • риба солона (крім оселедців) – 1 039 тонн (+5%).

Також від початку року в Україні вироблено:

  • продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 5 871 тонна;
  • оселедці солоні – 1 804 тонни;
  • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 799 тонн;
  • продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 270 тонн.