Політика безпечності української харчової продукції сьогодні в повній мірі відповідає стандартам ЄС.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.
«Наша мета — посилювати й пришвидшувати впровадження кращих європейських практик в агросекторі. Ми активно підтримуємо позицію ЄС щодо зниження використання агрохімікатів на 50%. І для українського фермера — ця ціль адекватна. На сьогодні ми не застосовуємо настільки інтенсивні підходи у використанні мінеральних добрив і пестицидів, на відміну від сільгосптоваровиробників ЄС», — написав Лещенко.
За розрахунками науковців, Україна уже вклалася в цільові нормативи використання агрохімікатів, які ЄС закладає для себе до 2030 року. Тож подальші кроки для досягнення цілей European Green Deal це:
- зменшення використання мінеральних добрив до 68 кг/га;
- скорочення використання протимікробних засобів для тваринництва та аквакультури;
- ставка на органічне виробництво – підвищення частки площі під органічними культурами до 25%.