У 2020 році кількість операторів органічного виробництва в Україні зросла на 17%, кількість переробників органічної продукції збільшилася на 33%, кількість виробників, які вже мають маркований органічний продукт в пропозиції для кінцевого споживача – на 7%.
Про це розповіла президентка ГС «Органічна Україна» Олена Корогод, пише AgroPolit.com.
Пані Олена відзначила, що Україна посіла перше місце серед інших європейських країн.
«95% експортованої продукції – сировина, а у решті 5% збільшується перелік переробленої продукції (шоколад, морозиво, різні крупи). Попит на органічну продукцію на внутрішньому ринку великий. Її асортимент збільшується, а кількість точок продажу теж зростає, – зазначила експертка. – Із 722 операторів органічного ринку, які зафіксовані на листопад 2020 року, 114 мають переробку як вид сертифікованої діяльності, із них 64 оператори упаковують продукцію для торгової полиці».
Вона додала, що напрямки органічної переробки та доробки стабілізувалися. У 2020 році цей показник виріс на 60%.