Україна збільшує виробництво олійно-жирової продукції

0

Попри несприятливу економічну та фінансову кризу, а також карантинні обмеження у зв’язку з пандемією коронавірусу, олійно-жирова галузь України демонструє нарощування обсягів виробництва олійно-жирової продукції.

Про це повідомила прес-служба асоціації «Укроліяпром», пише АПК-Інформ.

За підсумками січня-червня 2020 року, на 8,3% відносно аналогічного показника минулого року зросло виробництво олії соняшникової нерафінованої, на 25,8% – олії соняшникової рафінованої, на 4,6% – шроту соняшникового; на 9,4% – маргпродукції та жирів спецпризначення, на 9,8% – соусів, включаючи майонез.

Водночас через дефіцит сировини (соєвих бобів) на внутрішньому ринку за звітний період скоротилось виробництво соєвої олії (-2,7%) та соєвого шроту (-4,5%).

За результатами вересня-червня 2019/20 МР, у порівнянні з показником відповідного періоду сезону-2018/19 фіксується збільшення виробництва олії соняшникової нерафінованої – на 9,7%, олії соняшникової рафінованої – на 24%, шроту соняшникового – на 2,5%, маргпродукції та жирів спецпризначення – на 10%, соусів включаючи майонез – на 11,4%.

У той же час виробництво соєвої олії за цей період скоротилось на 6,8%, соєвого шроту – на 7,3%.