Свині та кури не інфікуються коронавірусом

0

Вчені з Інституту Фрідріха Леффлера (FLI) (Німеччина) провели дослідження на свинях, курях, кажанах та ховрахах щодо можливості інфікування їх коронавірусом COVID-19.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації свинарів України, пише agroportal.ua.

Перші результати показали, що фруктові кажани та ховрахи сприйнятливі до інфікування SARS-CoV-2, а свині та курчата — ні.

«У ході досліду збудників вірусу SARS-CoV-2 вводили тваринам у ніс, аби імітувати природній шлях інфікування. Зокрема, вчені досліджували, чи інфікуються тварини, чи розмножуються збудники, чи проявляються симптоми захворювання. Крім того, було проведено тестування, аби визначити, чи можуть тварини виділяти патогени й таким чином нести потенційну небезпеку для людини. В умовах експерименту ні свині, ні курчата не інфікувалися SARS-CoV-2. Відповідно до наявної нині інформації, вони не підлягають дії вірусу й відповідно, не несуть ризику для здоров’я людини», — пояснили в асоціації.

Важливою знахідкою вважають сприйнятливість ховрахів, адже їх можна використовувати у якості модельних тварин для тестування вакцин чи ліків.

Повна оцінка всіх тестових серій займе деякий час, тож остаточні результати вчені очікують на початку травня.