До країн Європейського Союзу мають право експорту 333 українських підприємства, з них 153 підприємств-виробників продукції для споживання людиною, 180 – підприємств-виробників нехарчової продукції.
Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі.
Т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко розповіла, що із зазначеної кількості підприємств-виробників продукції для споживання людиною 72 підприємства мають право експорту до ЄС меду, 27 – рибних продуктів, 22 – молочних продуктів, 17 – равликів живих охолоджених, 8 – м’яса птиці та м’ясних продуктів, 4 – яєць та яєчних продуктів, по одному – кишкової сировини та колагену.
«Україна на сьогодні є однією із найбільших виробників та експортерів сільськогосподарської продукції. Ми виробляємо практично всі товарні позиції тваринницької та рослинницької продукції, яка експортується на міжнародні ринки, і вона викликає довіру у закордонних споживачів», – зазначила Ольга Шевченко.