Сироварня O`BEREG спільно з кафедрою переробки молока Сумського національного аграрного університету виробила експерементальну партію йогурта з цукатами червоного буряка.
Про це сироварня повідомила 2 грудня на своїй сторінці у мережі Facebook. Сумський виробник запевняє, що продукт є унікальним та не має аналогів в Україні. «Харчові волокна буряка мають гарні сорбційні властивості, вони є пробіотиками – незасвоюваними інгредієнтами продуктів харчування, що селективно стимулюють ріст та активність одного або кількох видів бактерій у товстому кишечнику. Буряковий жмих на 95% складається з харчових волокон», – розповідають в O`BEREG.
В результаті досліджень СНАУ було визначено, що введення бурякових цукатів у склад йогуртів на 42% підвищує в ньому вміст харчових волокон, на 13% – β-каротину, на 11% – калію, на 9% – магнію та вітаміну С, на 8% – заліза, на 4% – кальцію.
Для виробництва йогурту використовують закваски виробництва Данії та свіже молоко екстра-класу від локальних сільгоспвиробників. Для запуску масового виробництва йогурта-новинки виробник очікує цукати від СНАУ.
Сумська сироварня O’BEREG виробляє молоді і витримані сири кількох світових груп: голландської, швейцарської та італійської. Серед них Гауда, Маасдам, Чеддер, Ланкашир, Рікотта, Айриш Блю, Брі, Брюност, Халумі та інші. Також в асортименті солодке і солоне вершкове масло, мякий сир, сметану, йогурт і сирні цукерки ручної роботи. Крім інтернет-магазину виробник продає свою продукцію у власних стаціонарних магазинах.
Ірина Корчагіна, Agroexpert, за матеріалами відкритих джерел, фото O`BEREG